Darefter klickar du pa ”fortsatt”, och fyller i en profil


Darefter klickar du pa ”fortsatt”, och fyller i en profil

About life, the Universe and Everything.

Du ser texten ”REGISTRERA DIG GRATIS!”, och fyller i anvandarnamn. Enar ingick du ett avtal, som senare kostar dig 1 400 kr.

Descendants of the Golgafrinchans

Under ”Fortsatt” finns namligen en kedja med sma bokstaver som heter ”allmanna affarsvillkor”. I den lanken finns en text. I den texten, som inklistrad i Word blir 21 sidor lang och som ar skriven gallande brutal kanslisvenska, tas allihopa mojliga irrelevanta fragor upp. Men om du anda laser till sidan 16 och 17 star meningen ”Uppsagning fran de avgiftsbelagda tjansterna (sk. ”Premium medlemskap”) amna infalla senast 14 kalenderdagar framfor utgangen av varje avtalsperiod – savida inte annan tidsperiod an angivna tidsfristen avtalats (se samt under avsnitt 2 ”Forlangning av avtal”).”

Va betyder enar denna text? Jo, enligt det Luxemburgska dating-fortaget betyder det att nar du under texten ”Registrera dig gratis” klickar pa knappen ”fortsatt” har du medelst detta klick forbundit dig att sjalvmant och utan anmodan innan en given tillfalle avsanda ett frankerat meddelande till Luxemburg, dar du skriftligen sager upp ett mojligen framtida premiumavtal. Har datumet passerats ar det kort. Enar ar det bara att hosta upp pengarna.

Detta hande min vaninna Lisa. Hon ar en nyskild tvabarnsmamma, som jobbar deltid och forsoker atnjuta tillvaron med nyinkopt lagenhet och vardag att skrida ihop. Hon surfade omkring pa annorlunda dating-siter, fyllde i profiler, kopte produkten med en sa kallad ”engangsavgift” kungen 1347 kronor, men tyckte inte just be2 varenda nagot att ha efter att ha testat i nagra dagar, glomde sin registrering och seglade vidare i livet. Hon hade inte uppfattat att hon kopt ett abonnemang. Ordet abonnemang star ej heller. Istallet star det finstilt under att de pro att hon amna undga paus tanker fornya tjansten automatiskt, men inte att hon ar tvingad att ga med kungen detta. Det star samt nagot om ”uppsagningsperiod” som ”kan variera”, och att hon kan lasa mer under ”installningar”. Lisa forutsatter att hon kommer att lite en forfragan nar det blir dags, och glommer alltihop.

Nagonstans under hennes junisemester far de tag gallande henne, personalen gallande be2, och forklarar via email att hon ska betala dessa annu fler 1347 kronor, annars blir det ”inkasso”. Kraven kommer kungen email. De sager ”betala blott, sa ska vi hjalpa dig!” De anser ”du tvungen sannerligen bekosta, for annars gar vi framat, du inneha ingatt kontrakt, du inneha ingen ratt, du plikt, annars Kronofogden ….”.

Engangsavgiften varenda ingen engangsavgift, och datumet pro uppsagning innan uppdatering var passerat. De hade forsokt dra para mer medel, och ej lyckats, och genast kravde de henne pa de kommande sex manaderna.

Uppsyn vaninna, liksom otaliga andra, trodde uppriktigt att om man ej betalar en ens en orimlig nota dejting nГҐgon 30 ГҐr Г¤ldre kan man bli ”prickad” och aldrig mer fa ett lan. Hon berattar detta forut mej nar vi i inledningsvis av juli fikar i min tradgard, och sager ”du forstar, jag far omplacering! Sjalv och barnen inneha ingenstans att bo.” Sa hon inneha betalat dessa medel. Det ar forstas kapital som skulle gatt till annat. Det ar forstas deg som gor ett sa stort gap i hennes manadsbudget att hon blir knackt, somnlos och orolig. Det ar en nit som synnerligen sarar och skadar. De pengarna hade rackt till nya cyklar till barnen. Och hon inneha slangt bort dem for att hon inte forstatt att nagonstans finstilt fanns ett datum som skulle passeras i det dampa under varen.

”De skickade ingen rakning”, forklarade hon. ”De sa att sjalv skulle skrida in pa hemsidan och hitta hur sjalv skulle spendera. Och sen gick det inte att bekosta. Jag holl pa med det dar hur flertal timmar som helst. Slutligen fick sjalv ga till banken och avlona. For de sa att de inte kunde avsanda nagon nota.”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *